Sikker og smertefri tannfyllingsbehandling i Otta

Vurderer du å gjøre en tannfyllingsbehandling? Eller kanskje har du mistet en tannfylling? Går du rundt med en løs tannfylling bør du ta kontakt med tannlegen med en gang slik at du unngår større hull under fyllingen.

Tannfyllinger betegnes som en erstatning for tap av tannsubstans, og finnes i ulike størrelser, både små fyllinger og større restaurering av tenner. Har du hull i tannen som en konsekvens av karies, eller har en dårlig tannemalje, kan en tannfylling være et godt alternativ.

Misfargede, brukket eller manglende tenner er andre årsaker til å benytte en tannfylling.

Alle tenner er i utgangspunktet godt egnet til benyttelse av tannfylling. Kommer du til oss i Tannlege Baggethun bruker vi mye og god tid til deg som pasient. Etter å ha sett på tannsettet ditt legger vi en svært detaljert plan for tannbehandlingen du skal gjennom.

Ulike tannfyllinger etter behov

I dag finnes det flere ulike typer tannfyllinger som benyttes hos tannlegen, alle har både fordeler og ulemper. De ulike fyllingene er:

  • Gullfyllinger og krone
  • Porselensfyllinger
  • Plastfyllinger

Er du usikker på hvilken tannfylling som passer best for dine tenner, eller du er nødt til å skifte ut fyllinger, kan du enkelt ta kontakt med oss på tannlege Baggethun.

Din første time kan også være en konsultasjonstime, da får tannlegen sett på munnhelsen din, og kan i tillegg gi deg noen faglige råd. Dersom man blir enig om en videre tannbehandling, vil pasienten få et kostnadsoverslag.

Du kan være trygg på at du får tilstrekkelig med informasjon om behandlingsplanen, og behandlingen begynner ikke før du som pasient forstår behandlingsplanen fullt og helt.

Hvordan foregår en tannfylling?

En tannfylling er en relativt enkel og ukomplisert tannbehandling. Tannlegen begynner prosessen med å sette lokalbedøvelse slik at tannen som skal behandles, bedøves. En eventuell gammel fylling og karies blir fjernet med bor, her er det veldig viktig at hullet er helt rengjort før fyllingen starter. Videre klargjøres området for tannfylling av tannlegen, før han eller hun legger tannfyllingen i tannen og runder av med både puss og polering.