Tannbleking

Lei av misfargede tenner?
Så enkelt kan du få et skinnende hvitt smil igjen

Tennene er ofte det første vi legger merke til når vi møter nye mennesker, og noen har gulere tenner enn andre. Misfarging av tennene kan skyldes røyking, inntak av fargerike drikker som kaffe eller sterkt krydret mat. Noen er også født med gulere tenner enn andre.

Det finnes flere metoder for å få hvitere tenner og tannbleking er den mest skånsomme metoden av alle. Ønsker du et flottere smil og et mer attraktivt utseende kan du ta kontakt med Tannlege Baggethun, så står vi klare til å ta imot deg.

Tannbleking hos Tannlege Baggethun

tannblekning

Ytre misfarging på tennene kan pusses og poleres bort av tannlege eller tannpleier. Dette forandrer ikke selve tannfargen, men kan i mange tilfeller gi et godt resultat.

Ønsker man lysere tenner, er det derimot nødvendig med tannbleking. Dette kan enten utføres hjemme, eller på din tannklinikk. Det benyttes da blekemiddel som trenger inn i tannen og tar bort fargestoffer og indre misfarging.

Er det trygt?

Ja. Bleking av tenner under oppsyn av tannlege er trygt. Dette er vitenskapelig bevist gjennom studier over flere år.

Tannbleking hjemme

Før du kan begynne tannblekingen hjemme, vil tannlegen ta et avtrykk av tennene dine, og fremstille en myk og behagelig skinne. Fremstillingen tar omtrent en uke. Tannlegen plasserer så en gel i skinnen før skinnen settes på tennene. Det er helt opp til deg om du vil bleke tennene om dagen eller natten.

Slik går du frem før tannblekingen starter

Puss tennene godt og gå gjerne over med tanntråd, deretter skyller du munnen med fluor. Du skal kun bleke en kjeve om gangen. Plasser en liten dråpe gel i den delen av skinnen som tilsvarer tennenes forside. Mengden gel må tilpasses tennenes størrelse, det vil si mindre gel ved små tenner og mer gel ved store tenner.

Det er også viktig å tørke vekk spytt fra tennene som du skal bleke før du plasserer skinnen over tennene. Dersom det kommer gel på tannkjøttet må dette tørkes bort.

Noen kan oppleve økt følsomhet for varme og kulde under blekeprosessen. Dette er imidlertid forbigående, men det kan likevel være lurt å ta en pause på 1-2 dager dersom symptomene oppstår.

For å motvirke ising under blekeprosessen bør du skylle munnen med fluorholdig munnskyllevæske.

Bevar effekten

Når du bleker tennene dine bør du holde deg unna produkter som bidra til misfargede tenner. I denne perioden er tennene dine mer mottakelig for fargestoffer fra blant annet vin, kaffe, tobakk og te.

Dersom du tar vare på tennene dine kan resultatet av tannblekingen bevares i flere år. Trenger du en oppfriskning etter noen år, er det bare å bruke de samme blekeskinnene som du brukte forrige gang. Ta derfor vare på disse.

Tannlege Baggethun er tilgjengelig før, under og etter behandlingen