Tannkjøttsykdommer

Blør du ofte fra tannkjøttet? Derfor bør du ta kontakt med tannlegen umiddelbart

Det er lurt å oppsøke tannlegen dersom du blør fra tannkjøttet. Hos Tannlegene Baggethun finner vi årsaken til blødningene og potensielle andre tannkjøttproblemer som for eksempel betennelse i tannkjøttet.

Det er også verdt å vite at en tannkjøttbetennelse kan utvikle seg uten at du nødvendigvis er klar over det, altså med milde eller moderate symptomer.

Har du spørsmål om tannkjøttsykdommer eller ønsker å bestille time? Ta kontakt med oss i dag, så er vi klare til å hjelpe deg.

Tannkjøttsykdommene deler vi inn i to grupper

En tannkjøttsykdom er en sykdom som hovedsakelig rammer tannkjøttet, men som også kan ramme fibre omkring tannroten, som igjen kan føre til at tennene løsner. Vi deler gjerne sykdommene inn i to grupper, periodontitt og gingivitt.

Periodontitt

Periodontitt er en betennelse i vevet rundt tennene. Betennelsen rammer med andre ord fibre som er der for å feste tennene i både kjevebenet og tannkjøttet. En slik betennelse kan i verste fall gjøre at tennene løsner.

For å behandle periodontitt på best mulig måte bør man gå jevnlig til tannlegen slik at man får undersøkt og renset munnen. På denne måten holdes sykdommen i sjakk. Målet med behandlingen er å redusere infeksjonen og dermed minske risikoen for en videre utvikling av periodontitt.