14 oktober, 2021

Nyheter

5 gode råd for å imøtekomme nervøsiteten din før tannlegebesøket

Er du nervøs før du skal til tannlegen?

Hvis du opplever å bli nervøs i forbindelse med tannlegen – eller når du sitter i tannlegestolen, så er det helt normalt og absolutt ikke noe å være flau over. Undersøkelser viser at 5-10% av den norske befolkning lider av tannlegeskrekk i den grad der de unngår tannbehandling på grunn av angst.

Angsten eller nervøsiteten ved å gå til tannlegen kan skyldes tidligere dårlige erfaringer, kanskje helt tilbake fra man var barn. Det er flere som opplever frykten for smerte ved selve behandlingen eller følelsen av mangel på kontroll når man sitter i stolen under behandlingen.

På klinikken er vi alltid imøtekommende og har forståelse for frykten din – og det er viktig for oss at vi sammen gjennomgår din behandling, så vi kan snakke om dine bekymringer og besvare dine eventuelle spørsmål. Vi vet at det er et spørsmål om tillit å gå til tannlegen, og for å få kontroll på nervøsiteten din er det spesielt viktig at du har en tannlege som du har tillit til og stoler på.

Hvordan håndtere nervøsiteten din før tannlegebesøket

Selv om du er komfortabel med tannlegen din og vet at du er i trygge hender når du kommer til klinikken, er det ganske normalt å fortsatt være litt nervøs før du møter opp. Heldigvis er det noen ting du kan gjøre selv for å redusere nervøsiteten din og forbedre deg på besøket: