God tannhelse trenger ikke være tidkrevende og avansert. Tannlege Baggethun gir deg tre enkle tips for bedre tannhelse. Først og fremst er det avgjørende at du er nøye med tannpuss og tanntråd. Din lokale tannlege i Otta anbefaler at du gjør dette to ganger daglig. Sist men ikke minst, er det viktig å bruke munnskyll. 

Din lokale tannlege i Otta gir deg tre enkle tips for god tannhelse

Det første og mest åpenbare tipset kommer her. Sørg for å pusse tennene dine nøye. Viktigheten av tannpuss kan nemlig ikke nevnes ofte nok. Er du nøye med å pusse tennene dine hindrer du at bakterier danner et skadelig miljø i munnen.

Puss gjerne tennene to ganger daglig, og for å unngå dårlig ånde: også tungen. Det kan være ubehagelig å pusse tungen, men det er mer ubehagelig med dårlig ånde. For å unngå en tunge med et belegg av bakterier, er det viktig at du pusser den. Det er viktig å komme helt bakerst på tungen når du pusser den.

Bruk av tanntråd er kanskje det kjedeligste tipset du kan få. Likevel er det minst like viktig å bruke tanntråd som å pusse tenner. Din lokale tannlege i Otta anbefaler at du bruker tanntråd like ofte som du pusser tenner.

Alle som har hatt problemer med tannkjøttet vet hvor strevsomt det er. Ikke bare gjør det vondt, det kan også føre til mange kostbare tannlegebesøk. Tanntråd minsker risikoen for tannkjøttbetennelse betraktelig. Bruk tanntråd regelmessig for å unngå et sårt og blødende tannkjøtt.

image

Bekjemp bakteriene med munnskyll 

Ved å bruke munnskyll vil du kunne håndtere de skadelige bakteriene. Munnskyll dreper bakterier i munnhulen raskt og effektivt. Regelmessig bruk av munnskyll hindrer utvikling av betennelser i munnen, og bekjemper dårlig ånde. Tannlege Baggethun anbefaler ulike typer munnskyll til ulike typer behov. Rådfør deg med din lokale tannlege i Otta i dag.

Blant dagens utallige kostholdsråd kan det være vanskelig å tro på at kostholdet påvirker tannhelsen. Samtidig liker skadelige bakterier et surt miljø i munnhulen, noe som sukkerholdige matprodukter bidrar til. Du trenger likevel ikke å kutte sukker tvert, men det kan være lurt å innta så lite raffinert sukker som mulig.

Hos Tannlege Baggethun får du tannbehandlingen du fortjener. Dyktige og omsorgsfulle ansatte vil gjøre sitt ytterste for å ivareta deg og din tannhelse. Er det første gangen du besøker klinikken, vil tannlegen sette av ekstra tid til å bli kjent med deg.

Kjenner du på samvittigheten over at du burde tatt en tur til tannlegen? Da står din lokale tannlege i Otta klar for å hjelpe deg. Les mer om behandlingene som tilbys, eller bestill time her i dag.

FAQ

Er kaffe skadelig for tennene?

Kosthold og tannhelse går hånd i hånd. I likhet med andre matvareprodukter som skaper et surt miljø i munnen, vil tennene dine ta skade av store mengder kaffe. Likevel trenger du ikke å kutte kaffe helt for å oppnå god tannhelse.

Hvordan får jeg god tannhelse?

Tannlege Baggethun gir deg tre enkle tips for god tannhelse. Tannpuss, tanntråd og munnskyll er tre enkle grep som sparer deg for både tid og penger.

Hvorfor er god tannhelse viktig?

God tannhelse forebygger ikke bare dårlig ånde, men også smertefulle tilstander som kan oppstå i munnhulen. Med god tannhelse sparer du blant annet penger. Er du flink til å ta vare på tennene dine, er sannsynligheten stor for at du vil slippe utallige tannlegebesøk.