Det finnes mange løsninger for deg som mangler tenner i dag. Du kan blant annet velge å bruke en helprotese eller delprotese for å få et penere smil. Hos din lokale tannlege i Otta får du raskt tilpasset en protese som dekker behovet ditt. Hvis du mangler en eller flere tenner, kan det bli vanskelig å tygge og snakke tydelig. Manglende tenner kan også føre til et dårlig selvbilde i forbindelse med både jobb og sosialt samvær. Tannlege Baggethun hjelper deg med å finne en protese som passer ditt behov. Tilpass din protese hos din lokale tannlege i Otta

Velg mellom delprotese eller helprotese

En protese må tilpasses tannstillingen din, slik at den passer perfekt for deg. Hvis du mangler noen få tenner, kan det være nok å bruke en delprotese. Delprotesen festes enkelt ved bruk av de tennene du allerede har, og kan tas ut når du selv ønsker. Hvis du mangler alle tennene i én eller begge kjever, kan det være nødvendig med en helprotese. Hos din lokale tannlege i Otta får du raskt svar på hvorvidt en delprotese eller helprotese dekker behovet ditt.

Ta avtrykk av kjeven hos din lokale tannlege i Otta

Tannlege Baggethun vil foreta en vurdering av hvilken type protese som passer best for deg. Før protesen kan utarbeides må det tas avtrykk av både kjeven og bittet. Dette avtrykket sendes videre til en profesjonell tanntekniker. Det er viktig at protesten passer perfekt til kjeven din. For å få dette til blir det laget flere prøvemodeller av protesen. Prøvemodellene brukes for å tilpasse den ferdige modellen, slik at du er sikret en protese som passer perfekt for deg.

Rask tilvenning av ny protese i munnen

Når du har mottatt den nye protesen bruker du gjerne litt tid på tilvenning. En helprotese sitter fast ved at det danner seg et vakuum mellom protesen og ganen. En delprotese vil også sitte fast ved hjelp av de tennene som fremdeles er igjen i munnen. Musklene i kjeven bidrar til at protesen sitter som den skal. Protesen må stadig tilpasses de endringene som skjer i munnen over tid. Du vil derfor bli regelmessig innkalt til kontroll for å sjekke at protesten sitter som den skal.

En ny protese gir deg smilet tilbake

En protese skal sitte godt plassert i kjeven, slik at den ikke beveger seg mens den er i bruk. Protesen blir vanligvis tilpasset den opprinnelige tannstillingen, for at du skal få det naturlige smilet tilbake. Tannlege Baggethun sørger for at protesen sitter som den skal, selv i en hektisk hverdag.      

FAQ

Hva må jeg gjøre for å få tilpasset en protese?

Før du kan få en protese må du avtale tid hos din lokale tannlege i Otta. Tannlegen vil ta avstøpninger av en eller begge kjever. Deretter vi avstøpningen bli sendt til en profesjonell tanntekniker, som vil ferdigstille en protese til deg.

Kan en protese erstatte manglende tenner i munnen?

Du kan velge mellom å bruke en delprotese eller helprotese. En delprotese kan brukes om du har flere tenner igjen i munnen. En helprotese er derimot det beste valget om du mangler alle tennene i én kjeve.

Kan jeg få tilpasset en protese til begge kjever?

Din tannlege i Otta kan tilpasse en protese til begge kjevene dine. Hvorvidt du har behov for en delprotese eller helprotese avgjøres av hvor mange tenner du har igjen i kjeven.