19 november, 2021

Nyheter

5 utbredte myter om dine tenner og tannpleie

Det er mange myter om dine tenner og tannpleie

Det er myter og vandrende historier om stort sett alt, og de vil sannsynligvis alltid eksistere. Mange blir fortalt fra generasjon til generasjon forskjellige påstander om for eksempel hvordan og hvorfor man skal børste tennene. Når myter sprer seg, gjør også feilinformasjon det, med mindre de er sanne. Overraskende nok er det mange myter om tannpleie – og de kan ha stor innvirkning på din tannhelse.

På klinikken opplever vi å få spørsmål som stammer fra noen av de mest utbredte mytene, og det er grunnen til at vi har bestemt oss for å avkrefte fem av dem nedenfor.

Hard og hyppig tannbørsting er bra for tennene

Det er en vanlig misforståelse at jo hardere og oftere du pusser tennene, jo sunnere og renere blir de. Faktisk er sannheten at det kan føre til mer skade. Hvis du pusser tennene flere ganger om dagen, sliter du unødvendig på tennene. I stedet skal man pusse tennene om morgenen og kvelden.

Hvis du børster for hardt, kan du risikere å få slitasje på tannemaljen slik at tannkjøttet skades og trekker seg tilbake. Hvis tannkjøttet trekker seg tilbake kan det bli eksponert og føre til smertefulle isninger i tennene.

Råd: Det er viktig å ha kontroll over den gode børsteteknikken for å holde tennene dine sunne. Børst dem to ganger om dagen med sirkulære bevegelser i to minutter. Bruk en tannpasta med fluor og husk å supplere tannbørstingen med tanntråd, slik at du også får rengjort stedene tannbørsten ikke når.